Et drivhus er typisk en bygning af glas eller gennemsigtig plast, hvori der dyrkes planter. Væksthuse gør det muligt at dyrke planter året rundt og giver et kontrolleret miljø, hvor de kan dyrkes. Dette kontrollerede miljø kan omfatte regulering af temperatur, luftfugtighed og lysmængde, som planterne modtager. Væksthuse kan bruges til at dyrke en lang række forskellige planter, lige fra grøntsager og frugter til blomster og prydplanter. Ud over at give planter de ideelle vækstbetingelser kan drivhuse også forlænge vækstsæsonen ved at beskytte planterne mod ekstreme vejrforhold. Derfor spiller drivhuse en vigtig rolle i både erhvervsmæssigt og privat havebrug.

Gødning af drivhus

For at opretholde en god fugtighed i jorden er det vigtigt at gøde drivhuset regelmæssigt. Dette vil være med til at fremme en stærk og sund plantevækst. Der er en række forskellige måder at gøre dette på, herunder ved hjælp af organiske metoder eller kemiske gødningsstoffer.

En måde at gøde dine planter økologisk på er ved at bruge kompost eller gødning. Dette kan tilsættes jorden omkring planterne eller bruges som et mulchlag oven på jorden. En anden mulighed er at bruge flydende algeekstrakt, som kan fortyndes og påføres planterne på bladene.

Hvis du foretrækker at bruge kemisk gødning, er der en række forskellige typer, som du kan vælge imellem. Det drejer sig bl.a. om gødning til generelle formål, som kan anvendes til alle typer planter, og specifikke gødninger til bestemte typer planter. Det er vigtigt at læse vejledningen på pakken omhyggeligt, før du anvender gødning til dine planter.

Overgødning kan skade planternes rødder, så det er vigtigt kun at anvende den anbefalede mængde. Hvis du er usikker på, hvor meget gødning du skal bruge, er det bedst at tale med en haveekspert eller personalet i dit lokale havecenter. Du kan finde Gødning til grøntsager her.

Write A Comment