Det brasilianske flag er et symbol på national stolthed for brasilianere over hele verden. Det er et smukt flag, der har en grøn baggrund med en gul diamant i midten. I midten af diamanten er der en blå cirkel med hvide stjerner. Flaget har også et rødt bånd i toppen og bunden.

Betydningen af det brasilianske flag er todelt. For det første repræsenterer det grønne land landets frodige vegetation og naturlige skønhed. For det andet repræsenterer den gule diamant Brasiliens rigdom i form af mineraler og ressourcer. Den blå cirkel i midten repræsenterer himlen, og stjernerne repræsenterer Brasiliens stater. De røde bånd øverst og nederst repræsenterer det blod, som brasilianske soldater har udgydt i kamp

Det brasilianske flag har en fascinerende historie. Det blev først designet i 1889 af Raimundo Teixeira Mendes, som var inspireret af det franske flag. Mendes’ design blev valgt som Brasiliens officielle flag efter en offentlig konkurrence.

Det nuværende design af det brasilianske flag har været uændret siden 1992, hvor det blev ændret en smule til at omfatte 27 stjerner (en for hver brasiliansk stat). Før denne ændring var der 21 stjerner på flaget (som repræsenterede Brasiliens oprindelige provinser).

Write A Comment