Ah, roser. Blomsterne af kærlighed, påskønnelse og beundring. Det er ikke underligt, at roser er en af de mest populære blomster i verden. Men der er mere i disse smukke blomster, end man umiddelbart tror. Her er nogle sjove fakta om roser, som du måske ikke vidste.

Mens moderne roser kun har eksisteret siden det 18. århundrede, er selve rosen en meget ældre blomst. De tidligst kendte fossiler af roser stammer fra 35 millioner år siden! Det betyder, at roser har eksisteret i længere tid, end mennesket har været på jorden.

Roser fås i mange forskellige farver, fra den klassiske røde farve til den mere eksotiske sorte farve. Der er dog én farve, som du aldrig vil finde en rose i, og det er blå. Det skyldes, at blå roser ikke forekommer naturligt – de kan kun skabes ved hjælp af meget præcis genteknologi. Så hvis du nogensinde ser en blå rose i virkeligheden, så ved du, at det ikke bare er en almindelig rose!

Tornene på rosenstænglerne er der ikke kun for at gøre det svært for gartnere – de tjener også et vigtigt formål for planten. Rosens torne er med til at beskytte planten mod at blive spist af dyr og er også med til at støtte planten, så den ikke falder om. Så næste gang du har med en tornet stængel at gøre, så husk, at det hele er for en god sag!

Vil du behandle dine roser ordentligt, så kan du med fordel læse mere via GroGreen.

Write A Comment